• RSS

May 2, 2010

'jangan suke sangat,,nanti menangis..'


tarikh kejadian:29 april 201o
masa kejadian:2-3 ptg
tempat kejadian:tingkat 4,block E,dalam kelas USA

dalam suasane yang nak hujan,angin yang sangat kuat,tengah khusyuk siapkan keje pengajian am,tibe-tibe..

prang..kedebuk!!!

dalam hati 'ape bende pulak tu..kacau betol'.terase malas nak toleh kebelakang sebenarnya sebab takot ayat-ayat yang sedang berjalan dalam otak nanti lari..tapi bile da toleh..

ya ALLAH!!

ila!

huh..satu daripada kepingan ceiling jatuh atas kepala kawan ana sebab ditiup angin yang kuat sangat..satu kelas terus bangun pergi dekat die..die da telengkupkan muke die kat atas meja sambil menangis..kesian sangat..kepingan ceiling tu memang da tercabut tapi diletakkan kat atas ceiling yang lain.setiap kali hujan ceiling tu bergerak dan jatuh pada hari tu..hmm.
salah sorang dari kawan ana cube angkat kepingan tu sebab nak tau berat ke tak.dan die cakap..

"berat"

ya ALLAH..semoge tak ade ape-ape luka kat kepala die.
cikgu tak ade dalam kelas sebab ade meeting, jadi ana dan sorang rakan pergi cari cikgu yang terdekat..ana cari kat kawasan kelas tapi tak ade.. rakan ana cari kat level bawah dan jumpe dengan madam Gan kat lab biology..die terus naek atas dan periksa kepala ila..alhamdulillah.tak ade ape-ape.cume rase sakit sikit je.die cakap tak perlu ke klinik.keesokannye die ceria macam biase..

hmmm,,ni lah ceritanya..
sebelum kejadian,,die bergelak ketawe sakan dalam kelas dengan kawan-kawan yang lain..kalau die ketawa rakan di sebelah jadi mangse tangan die..kadang-kadang geli hati tengok die ketawa..
tapi,nasib tak menyebelahi die hari tu..sangat kesian.ade hikmah juge berlakunya kejadian ni,cikgu teros suruh pembantu am uruskan dengan segera dan tindakan telah pun di ambil..sekarang sedang di baek pulih..bersyukur sebab hanya ceiling yang jatuh..cube bayangkan kalau dengan kipas sekali..aduhai..memang tak boleh dibayangkan.

jadi,kesimpulannya,,jangan terlampau suke sangat , nanti boleh bawak menangis..berpada-pada, beringat-ingat dan bersederhanalah dalam ape jua perkara..supaya kite tidak lalai..
semoge kita sentiasa dipelihara ALLAH dari sebarang kecelakaan..amin..C:



ini la lubang ceiling yang tercabut tu.


serpihan ceiling yang pecah.
kuat jugak kepala ila ni..huhu.

4 soul food:

nurul nazierah rosman said...

uish..bhayeny!
skrg ni dy ok x?
huhu..
cuak gak lau tetiba je kne cmtu...
tpi tu bru ceiling kn
cmne nnt klau tme mlaikat nk cbut nyawa kita
klau2 tme tu kta tgh bgelak sakan t'bahak2 ke,dok ngumpat ke..
nauzubillah..

selendangjingga said...

alhamdulillah..
sekarang die ok..huhu..
haah,,btol..sangat2 cuak..

ya ALLAH,,minta dijauhkan..
betape hinenya kalau mati dalam keadaan yang mcm tu..meremang plak bulu roma..
moge ALLAH matikan kite dalam keadaan yang baik..
amiinn..
:)

iqbalsyarie said...

kesiannya~!!!

selendangjingga said...

tu la..ksian..
tp naseb bek xde luke ape2..
-.-