• RSS

Feb 18, 2010

batik time.


salam,,
blogku..
lame betol ana tak membebel kat sini..
memang nak mencoret tapi perasaan malas dan kekangan waktu menghalang.
baik,,
ana nak post tentang batik painting yang ana jalankan minggu lepas dengan rakan2 kelas.

okay,
kejadian berlaku di chemistry lab..
sebelum tu,,terima kasih kepada sir rahilme n miss navinder kaur kerana menganjurkan aktiviti yang best nih..thumbs up!
selepas tauke batik kasi taklimat tentang macam mane nak mewarna,
pelajar2 dikehendaki ke tempat masing2 untuk mewarna batik mereka..
mereka diberi pilihan 3 corak batik - orkid,bunga raya dan rama-rama..
tapi ana pilih orkid sebab simple dan mudah nak warna..
"okay,pelajar2 boleh mula mewarna.."
tapi kerana kegugupan dan ketidakyakinan,ana boleh berjalan-jalan lagi..
tengok batik orang..
orang lain punye da nak siap,ana bru nak mula..sengal.
serious,mmg takut sangat,,takut x menjadi..
kalau x menjadi,melayang sepuluh ringgit..
rabak.rabak.
conteng sana conteng sini,,da siap..
huhu.
boleh tahan!(masuk bakul angkat sendiri;P)
kemudian kasi kat petugas untuk langkah seterusnya,,mengelap,mengeringkan dan masuk plastik..
hmm,,selesai..

batik penulis.hehe.;p

antara warna2 yang digunakan

lafaz-lafaz cinta,best!

aishah dan hasil nukilannye

macam-macam

hasil nukilan ying zhao

hasil nukilan fatehah

hasil nukilan jorah

agnes n joyce

gembira bersama hasil masing2

proses jemuran

memotong dan masuk plastik

tangan sape la ni..aishah punye,

agnes n candy.

teringat kate2 tauke batik,,die cakap..

"dalam lukisan batik memang tiada kesalahan kerana setiap kesalahan adalah seni yang lahir dari kita sendiri"

jadi,
kalau anda semua tertumpah warne ke,tersalah warne ke,,
jangan risau,,kerana semua itu adalah seni!

.:truly:.

6 soul food:

iqbalsyarie said...

cantiknya...teringin jugak nak try buat nanti.haha

selendangjingga said...

hehe.tryla..x susah sgt sebnrnye,sebab warnenye akan kembang..rse mcm nk buat lagi.=)

fitrijohari007 said...

oo..die nye corak dah ade eh? just letak kaler je?

simple but nice^^

selendangjingga said...

haah..org tu da lukiskan..kite tggal kale je..time kaseh.hehe=)

aZaRiTh SoFiA said...

waaah~ bestnyer.... nk try jugak =P

selendangjingga said...

haha.best,,try la..simple je..=)