• RSS

Mar 7, 2010

kesibukan


assalamualaikum..
alhamdulillah,sangat bersyukur sebab diberi kesempatan untuk jari ini dilantunkan di atas keyboard hari ni..
dan alhamdulillah jugak sebab kesibukan kemuncak temasya sukan telah tamat pada khamis lepas..
brulah boleh bernafas sikit..
tahniah kepada pasukan rumah kuning yang menjuarai temasya sukan tahun ni..
terkejut jugak ana sebab selama nak masuk 7 tahun belajar kat sigs,
rumah kuning x pernah menjuarai sukan..
tapi tahun ni mereka da mula tunjukkan taring..

sebelum sukan dijalankan iaitu hari rabu,, sigs menjemput atlit dari kolej yayasan saad melaka untuk bersama kami memeriahkan lagi event sukan tahunan..
oleh kerana kawasan skolah yang agak sibuk dengan persiapan akhir sebelum sukan,jadi majlis sambutan kedatangan mereka dilakukan di asrama 2 sigs..
agak kelam kabut jugaklah sebab ana ditugaskan untuk bersama dalam menyambut mereka tapi,petang tu ana ada training mssd..
so ana mintak tolong kawan ana untuk gantikan tempat ana..
mereka dijadualkan sampai pada jam 4 petang tapi mereka lewat tiba pada jam 5.30..
training ana habis jam 5,jadi sempat la mandi dan bersiap untuk sambut mereka..
letih jugak la pada mulanya tapi sikap mereka yg open n sporting buat kami mudah selesa dan senang bergaul..

sedikit sebanyak yang ana nak kongsikan tentang kys.sekolah ni hanya menerima tidak sampai 350 orang pelajar setahun..
dan prestasi kurikulum dan kokurikulum mereka sgt membanggakan..
sudah 3 tahun berturut-turut mereka mencapai 100% straight A's dalam PMR..
kys adalah sekolah swasta.yuran pendaftaran mereka mencecah puluhan ribu ringgit tetapi ditanggung oleh biasiswa..
kawasan sekolah mereka teramatlah besar,prasarana yang disediakan sangat memuaskan..
terdapat 2 buah kolam renang yang masing2 panjangnya 300meter dan 100 meter..
mengikut maklumat yang ana dapat,pelajar f5 perlu berenang sebanyak 10 pusingan di kolam renang 300meter sebelum graduate dalam masa 1 hari dan tidak boleh naik selagi belum selesai..
famous dengan ragbi dan bola jaring..
huh,,sangat2 memuaskan bagi ana..












selain dari kolej yayasan melaka,tahun ini sigs membuat kelainan iaitu menjemput juga pelajar dari Tomita High School,Japan..
biasenya program pengantarabangsaan hanya dilakukan di sekolah tetapi,tahun ni sigs ambil kesempatan untuk dilakukan ketika hari sukan untuk pelajar jepun group 1.
terdapat 5 group pelajar jepun dan sigs menerima lawatan dari 2 group pelajar..
group yang kedua pada keesokannya iaitu jumaat..
pada hari tersebut,,dapatla ana berpeluang mengambil gambar dengan pelajar2 jepun ni..
nanti ana tunjukkan kat post yang akan datang..
mereka sangat berbeza dengan group 1..group 1 lebih ke arah nakal dan aktif..
tetapi group kedua lebih kearah nerd dan tidak boleh jauh dengan buku..
hehe.
cuaca yang panas membuatkan mereka macam udang bakar..
haha.

hmmm..
alhamdulillah,show kompang juga bertambah.
hehe.
selepas hari sukan,kami mainkan untuk sambutan pelajar jepun..
selepas ini untuk sambutan MSSD iaitu pada hari selasa..
dan yang paling kami x sabar untuk sambutan MSSJ..itupun jika dilakukan di jb..huhu.

cakap pasal MSSD,,
huh!
rabu ni acara akhir rejam lembing di stadium..
doakan ana ye..
alahai,cuak sangat..
haih..

huh.letih yang teramat..minggu depan memang pack..risau sebab nanti tertinggal class..
exam naek cuti mid sem..tapi subject banyak x cover lagi..
ya ALLAH,berikanlah ak kekuatan!
doakan ana ye!
=)


7 soul food:

fitrijohari said...

wah..tahniah!!

penah dgr kys tu..memang topmsia la..seb bek je bkn bwh kerajaan..

aii..mcm sng je pengantarabangsaan..ley panggil tyme hari sukan..kami susah giler nak buat..mcm2 tapisan kne buat..

gud luck ye untuk rejam lembing nanti :)

cadangan:disablekan word verification utk keamanan sejagat..hehe

selendangjingga said...

salam..

ya ALLAH,,
thx sgt2..
sebab serious,rsenye slame ni da letak vrfction word tu dalam unable mode..
rpenye x..haih.
erm,
tp knape ye?
hehe

haaa..tw xpe,,nseb bukan under kerajaan.
tp,dyorg still listkan skola dyorg ats skola2 kerajaan yg top..

owh yeke..nthla erk,,ana kurg pasti prosesnye mcm mne tp yg ana tw pndidkn yg tetapkan..
huhu.

nwy,trime kaseh byk2!!
sgt3 dihargai!!
=))

syahbandar87 said...

salam ziarah tuan rumah..dan salam persahabatan...teruskan menulis..saya suka tulisan saudari:)

selendangjingga said...

salam kembali..
insyALLAH..
terima kaseh ye..
biase-biase saje..
=)

fitrijohari007 said...

biasenye bende tu utk elak spam..tapi sepanjang berblogging ni xpenah lg kena..

so mayb x penting sgt..sbb nye ble letak bende tu mcm agak menyusahkan pembaca..

xpe2..byk lg bley blaja pasal blogging ni..ana pun byk yg xtau :)

~nazierah~ said...

gudluck ye utk acra rjam lmbing nnt! :)
insyaAllah,bjaye..

fitrijohari : xstuju..huhu..bnyk kli kena spam ;(

selendangjingga said...

hehe.
trime kseh byk2 ye!
=)